Home / Bezienswaardigheden / Een dagje Tosseberg, loppis en meer met Chris en Juliëtte.

Een dagje Tosseberg, loppis en meer met Chris en Juliëtte.

Tosseberg.
Tosseberg. foto: Torsbybladet.se

Een dagje Tosseberg, loppis en meer. We hadden besloten eens een dagje uit te gaan. We kregen een tip over een uittzichtpunt en een loppis.(Chris en Juliëtte)

Een loppis is een soort kringloopwinkel die je overal in Zweden ziet. Het was op de weg van Sunne naar Torsby, niet zo erg ver bij ons vandaan. We keken op de kaart en hemelsbreed bleek het zelfs heel dichtbij. Rond de 13 kilometer van ons huis, als we binnendoor zouden kunnen rijden. Ik heb de rose stipjes op de kaart gezet. Van ons huis naar de Loppis. En op de kaart ziet U de Tosseberg waar we een prachtig uitzicht hadden.

Kaartje Gräsmark Sunne en Torsby.

Van de zomer gaan we dat zeker nog een keer proberen, dat vinden wij een uitdaging. Het bleek 1 van de grootste loppis in Värmland te zijn, en alles was prachtig op kleur en soort uitgestald. Echt alles wat je kan bedenken aan spullen was er te vinden. Van hele oude spullen tot nieuwen. En naar het materiaal was ook gekeken. Glas, hout, en koper stonden netjes bij elkaar.

We liepen rond en proefde de sfeer, ik vond het geweldig en maakte foto’s. Als je dan thuis op de computer de foto’s ziet, dan kan je nog eens na genieten, want ik merk sinds ik boven de 42 ben dat ik niet meer zo veel indrukken tegelijk kan opnemen. Als er teveel beelden op me af komen en verlies ik de helft. De grote schuur waar al die mooie dingen stonden lag ook mooi in het land. Omgeven door groen met Lupines langs de weg. Op de afdeling kabouters en trollen vond Chris die grijze paddenstoel wel mooi met dat gezicht erin.

We kochten een paar dvd’s met mooie films en reden door naar het uitzichtpunt: De Tossenberg. om er te komen was dat al heel indrukwekkend. We reden met de auto in zijn tweede versnelling een steile helling op.

In de winter was deze gesloten, dat konden we zeker begrijpen. Boven op de berg gekomen bleek het een zeer commercieel plekje voor toeristen te zijn. Een winkeltje stond er met souveniers een uitkijktoren waar je voor moest betalen een toilet gebouw en een restaurant. Maar het uitzicht was erg mooi daar bovenop. Bij een zonnig en wolkeloze lucht had het misschien nog mooier geweest. Maar dit was zeker leuk om samen met de loppis een keer gezien te hebben.

foto van uitzicht:

024_pfkh4g

R.Wollersheim

R.Wollersheim

Hoofdredacteur. at Thuis in Zweden Magazine
Een wildlife liefhebber.
Woon momenteel al 3 jaar in Zweden.
R.Wollersheim

About R.Wollersheim

Een wildlife liefhebber. Woon momenteel al 3 jaar in Zweden.

Check Also

Höga Kusten Winter Classic.

Höga Kusten Winter Classic. Een hiking avontuur in het kustgebied Höga Kusten. Höga Kusten oftewel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *